logo

Schilderen

Schilderen voor beginners & gevorderden

Ook voor schilderen geldt: géén aparte beginners- of gevorderdengroep. Beginners en gevorderden werken naast elkaar in hetzelfde atelier.

In deze cursus maakt u kennis met de beginselen van -naar keuze- aquarel, olieverf of acryl. Aan de orde komen het mengen van kleuren, het op elkaar afstemmen van kleuren, vormen, modelleren en analyseren, lichtweerkaatsingen observeren en als het weer het toelaat gaan we, met de in het atelier opgedane kennis, ook buiten schilderen.

Voor beginners

Eenvoudige kleurenleer met toepassing ervan op eenvoudige stillevens, bloemstukken of landschappen.

Voor gevorderden

Uitbouw van de beginnerscursus naar stilleven, bloemstuk, landschap of fantasie, met behoud van het persoonlijke handschrift. U kunt kiezen uit algemeen schilderen, experimenteel vrij-schilderen en realistisch fijnschilderen.

Zowel in de cursus tekenen als in de cursus schilderen wordt er gewerkt naar de waarneming, met andere woorden, we gaan geen kalenderplaatjes of bestaande schilderijen natekenen of -schilderen.
Wel is het mogelijk om, bij voorkeur eigen foto’s als referentiemateriaal te gebruiken.

Verder gevorderden

Ook voor verder-gevorderden biedt Atelier ‘t Fort een aantal mogelijkheden. In ieder geval kunt u zich verder gaan bekwamen en ontwikkelen in de voornoemde technieken en voor hen die hiervoor openstaan is er de mogelijkheid om zich te verdiepen in een aantal
-ismen, zoals b.v. het impressionisme, expressionisme, fauvisme, surrealisme etc. Deze
-ismen gaan verder dan ‘de buitenkant’ en zodoende is deze manier van werken eerder een subjectieve dan een objectieve manier van schilderen.